Qui som

Vella Guàrdia és un projecte musical que neix amb la voluntat de defensar la llibertat i la identitat catalana. Entenem que la nostra nació s'estén, territorialment, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Són els anomenats Països Catalans, sotmesos actualment pels estats espanyol i francès. El nom de Catalunya l'acceptem pel caràcter històric que té, però no estem disposats a acceptar de cap manera com a legítim l'esquarterament territorial que actualment viu la nostra nació.

Defensem la llibertat de la nació catalana i totes les nacions del món. Els pobles s'han de poder governar a si mateixos amb plena llibertat. Només així podran defensar-se i defensar la seva llengua, cultura, costums i tradicions, i per tant, la seva identitat. En un món globalitzat, la lluita per la conservació de la diversitat nacional mundial i el dret dels pobles a autodeterminar-se i esdevenir independents és més justa i important que mai.

Enamorats de la nostra terra, del seu paisatge, la seva gent, la seva llengua i la seva cultura, Vella Guàrdia desitja que aquest ideal sigui compartit i esdevingui comú a tot el nostre poble. Volem un país on la gent defensi aferrissadament la llengua i la cultura catalanes i que vulgui conservar la riquesa i la bellesa del paisatge i la natura.

Som amants de la fantasia, l'èpica, l'aventura i l'imaginari medievalista. Per a nosaltres tot això ens aporta valors com el coratge, l'orgull, la lleialtat i la passió per la gesta, que tant trobem a faltar avui en dia. Un país poruc, impregnat d'autoodi i traició, serà sempre un país sotmès i sense futur. I és que, des de temps antics, la rondalla i la llegenda han servit per crear un imaginari popular, un exemple del qual extreure'n lliçons.

Considerem que és important, també, la memòria històrica. Remembrar el passat per saber d'on venim, el que vam ser, i que ens inspiri per avui recuperar l'esplendor d'un temps en que érem respectats i no patíem els estralls d'opressions estrangeres.

Vella Guàrdia vol que el nostre poble sigui un poble lluitador i rebel, que no es deixa trepitjar. No volem un país adormit i passiu, sinó que desitgem recuperar el tremp de tantes i tantes revoltes que s'esdevingueren en la nostra història.

Ens proposem expressar, difondre i promoure tot aquest ideal a través de la música, sense limitar-nos en matèria d'estils o tipologies i fer-la arribar a tothom a través d'internet de forma gratuïta i sense ànim de lucre. Fem el que fem de forma totalment voluntària, i si mai obtenim algun tipus de benefici serà per invertir-lo en el manteniment i millora del projecte mateix.

Sabem que som, i no pretenem ser altra cosa que una peça més de moltes que treballen el dia a dia per la llibertat de la nostra Pàtria. A totes aquestes persones, els nostre més sincer homenatge i el nostre suport més acèrrim.

Vella Guàrdia, Països Catalans.


Descarregar